Ook de nieuwsbrief van CBKGroningen ontvangen? Schrijf je in!
print

over het cbk

missie

Het Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK Groningen) brengt kunst, kunstenaars en publiek met elkaar in contact door middel van een breed scala aan activiteiten. Wij lenen kunstwerken uit, adviseren bij aankopen en begeleiden beeldende kunstopdrachten in de openbare ruimte en bij bedrijven. Ter ondersteuning van deze taken organiseren we educatieve activiteiten, tentoonstellingen en beschikken we over uitvoerige digitale documentatie van professionele kunstenaars en vormgevers uit de stad- en provincie Groningen. Zowel particulieren als bedrijven, kunstinstellingen en kunstenaars en scholen kunnen bij ons terecht.
Het CBK werkt vanuit zijn passie voor beeldende kunst, aan kwaliteitsverbetering van het beeldende kunstklimaat in de stad en de regio en streeft naar een optimale deelname van kunstenaars en publiek aan dat klimaat. Dat doen we door bekendheid te geven aan het werk van regionale kunstenaars en door Groningers de betekenis van beeldende kunst te laten zien. Zo helpt het CBK ook mee aan het neerzetten van Groningen als cultureel actieve regio.
Het CBK Groningen is een deskundige en inspirerende gesprekspartner over alles wat het beeldende kunstklimaat in Groningen aangaat, of het nu tentoonstellingen, beelden in de openbare ruimte, kunstuitleen of beleidsvorming betreft.
Ultra - Silvia B - fotografie Harry Cock
Ultra - Silvia B - fotografie Harry Cock
Balie van de kunstuitleen
Balie van de kunstuitleen
Nieuwe Uitleenschatten 2008 - Werk van Pascal Bastiaenen
Nieuwe Uitleenschatten 2008 - Werk van Pascal Bastiaenen

De twee pijlers van het CBK Groningen zijn de Kunstuitleen en Kunst op Straat.

De Kunstuitleen heeft altijd een interessant aanbod. De Kunstuitleen draagt zorg voor een hoge kwaliteit van de kunstwerken en houdt daarnaast zoveel mogelijk rekening met de wensen van de klant. Door het jaar probeert het CBK nieuwe kunstenaars en kunstwerken toe te voegen aan de collectie.

Kunst op Straat initieert en begeleidt monumentale opdrachten in de gemeente Groningen. Dit houdt onder meer in dat bij de aanleg van nieuwe wijken, bij gebouwen of projecten een kunstopdracht verstrekt kan worden. Een kunstenaar krijgt dan opdracht speciaal voor die lokatie een kunstwerk te vervaardigen. Maar ook het beheer en onderhoud van de reeds in de gemeente Groningen aanwezige beelden wordt gecoördineerd door het CBK.

Atelierbezoek - fotografie Henx
Atelierbezoek - fotografie Henx fotografie
Wonen & Co 2007 - Largoleone
Wonen & Co 2007 - Largoleone
Opening - Beeld op drift
Opening - Beeld op drift

Het CBK Groningen is een werkmaatschappij de gemeente Groningen.